Cum să alegeți o cruce finită pentru botezul unui copil sau să comandați după o schița personală la Dondușeni | AdamasGold
Показать все

Cum să alegeți o cruce finită pentru botezul unui copil sau să comandați după o schița personală la Dondușeni

Botezul este un pas important în devenirea spirituală a copiilor. Acum nu există cerințe stricte privind evinimentul sacramental în biserică. Ceremonia poate fi efectuată la orice vârstă. Un atribut integral al botezului este crucea. Trebuie să alegeți, respectând cu strictețe regulile și prescripțiile religioase, deoarece crucile pentru botez nu sunt doar bijuterii, dar și adevărate simboluri ale credinței.

Ce fel de cruci trebuie să poarte copii.

Puteți cumpăra un pandantiv de botez într-o biserică sau într-un magazin de bijuterii. A doua opțiune este preferată pentru bijuterii de autor din metale prețioase. În același timp, este important să alegeți bijuterii care respectă canoanele bisericești. Atunci când alegeți o cruce pentru un copil, se recomandă să țineți cont de următoarele nuanțe:

  1. Metal. Acest articol depinde de posibilitățile financiare și de preferințele estetice. Materialele populare includ lemn, aluminiu, argint, aur. Pentru copiii mici sunt preferate metalele prețioase hipoalergenice, rezistente la deteriorarea mecanică și la influențele negative ale mediului.
  2. Formă și dimensiunea. De regulă, se alege un produs turnat, cu colțuri rotunjite fără inserții. Crucea trebuie să fie cât mai securizantă pentru copil. Dimensiunea permisă nu mai mult de 2 cm.
  3. Lanț sau dantelă de bijuterii. Înainte de a cumpăra o cruce de botez, este important să decideți la vestimentație se va potrivi. O achiziție scumpă este un set format dintr-un pandantiv și un lanț din metal anumit. Această opțiune nu numai că arată frumos, dar și va servi mulți ani. O alternativă accesibilă este o dantelă de bijuterii de lungime securizantă.

Prezența inserțiilor decorative, ajurate, flori, contururi grațioase este opțională. Totul depinde de preferințele voastre. Alegeți o cruce gata confecționată pentru botezul unui copil. Confecționați la comandă în Dondușeni, la un pret accesibil în atelierul de bijuterii AdamasGold. O selecție uriașă de bijuterii din aur și argint nu va lăsa pe nimeni indiferent.