Magazin de bijuterii cu livrare la Soroca: zece lucruri despre diamante | AdamasGold
Показать все

Magazin de bijuterii cu livrare la Soroca: zece lucruri despre diamante

Diamantele sunt atractive prin valoarea lor și aspectul unic. În jurul lor au apărut diverse istorii misterioase. Această bijuterie are proprietăți interesante despre care puțini oameni cunosc. Să aflăm mai multe detalii.

Caracteristici ale formării și utilizării diamantelor

Unul din cele mai interesante fapte este formarea diamantelor. Ele se formează în întuneric complet la o adâncime de 140-190 km sub pământ. Magma își face drum spre atmosferă și nu se soldifică, ca rezultat apar pietrele.

Oamenii de știință susțin, că diamantele pot fi extrase și din alcool, iar în 2008 a fost extrasă prima piatră din tequila.

Primele informații de utilizare datează cu aproximativ 4,5 mii de ani în urmă, când topoarele ceremoniale din corindon erau lustruite cu diamante. Acest lucru a avut loc în China antică.

Actualmente peste un milion de carate sunt extrase anual. Și doar 20% dintre ele sunt folosite la fabricarea bijuteriilor. Restul sunt folosite în scopuri industriale.

Cuvânt „carat” provine din vechea unitate de măsură și nu înseamnă dimensiunea pietrei, dar greutatea acesteia.

Despre proprietățile pietrelor prețioase

Fapte interesante legate de proprietățile diamantelor:

  • Smaraldele cu structură și formă pură sunt mai scumpe în comparație cu diamantele de aceeași greutate și dimensiune;
  • Diamantele nu au doar o culoare clasică, dar sunt și de albastru-azuriu datorită borului din compoziție, galben-portocaliu datorită azotului și verde datorită acumulării razelor gama;
  • În Evul Mediu, se pretindea că aceste pietre au proprietăți medicinale și ajută împotriva diferitelor boli și depresiei.

Statisticile spun că mai puțin de 1% din femeile din întreaga lume au o bijuterie cu diamante de cel puțin 1 carat. Dacă ai un inel sau alt accesoriu cu diamant, te plasezi în acel procent mic. Iar dacă nu, dar doriți să aveți o astfel de bijuterie, atunci catalogul de bijuterii vă oferă o selecție imensă de accesorii unice cu livrare în Soroca și alte regiuni ale Moldovei.